top of page
Zoeken

Bouw velodroom gestart

De vergunning voor de bouw van het sportcomplex met velodroom in Heusden-Zolder is afgeleverd en de werken om het terrein bouwrijp te maken zijn ondertussen gestart.Verloop bouw sportcomplex met velodroom

Aannemers Vanhout en Houben starten vandaag officieel met de bouw van het langverwachte sportcomplex met houten wielerpiste naast Circuit Zolder in Heusden-Zolder. Als de grondwerken klaar zijn, volgt begin 2022 de opbouw van de ruwbouw. De spectaculaire wielerpiste zal pas eind 2022 vorm krijgen. Als de werken volgens de vooropgestelde planning kunnen verlopen, wordt het sportcomplex in het voorjaar van 2023 getest en opgeleverd en zal het in de loop van 2023 officieel opengaan.


Werfverkeer moet omleiding volgen

Ook het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in de buurt van Circuit Zolder. Tot de zomer van 2022 vernieuwt AWV de Terlaemenlaan. Tussen P69 en de carpoolparking Terlaemen wordt de volledige rijweg vernieuwd. Aan de kant van het circuit komt een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad met twee veilige oversteekplaasten.


Door deze werken is er enkel eenrichtingsverkeer richting Boekt en Keienberg mogelijk. Omgekeerd richting Bolderberg en Hasselt volgt het verkeer vanaf afrit 28 Heusden-Zolder een omleiding via Vogelsancklaan/Halveweg (N72) en Wijvestraat/Zandstraat. Het werfverkeer zal dezelfde omleiding moeten volgen. Tijdens de ruwbouwfase zal hierdoor meer vrachtverkeer passeren dan gebruikelijk. Onderstaand plan geeft de omleiding weer.Beperkte hinder op Kerkstraat in december

Om de bouwput droog te krijgen, dient het grondwater verlaagd te worden. Daarvoor worden verschillende pompen rond de omtrek van het gebouw geplaatst. Het opgepompte water wordt vlakbij de bouwput opnieuw in de ondergrond gebracht om de impact op de omgeving te beperken.

Voor de plaatsing van die zogenaamde retourbemaling sluiten we één zijde van de rijweg van de Kerkstraat gedurende een tweetal weken in december af. Het gaat over het rijvak aan de kant van de werf (rijrichting van Viversel naar Bolderberg) over een lengte van ongeveer 40 meter. Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings blijven passeren via tijdelijke verkeerslichten. Fietsers volgen tijdelijk een plaatselijke omleiding.


#wielerdroom #velodroom #vanhtotz #sportcomplex #sportersbelevenmeer #wielerpiste

2.664 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page