top of page
Zoeken

Omgevingsvergunning werd afgeleverd

De vergunning voor de bouw van het Velodroom in Heusden-Zolder is afgeleverd. Als alles volgens plan verloopt, kan het sportcomplex opengaan in het voorjaar van 2023.Zodra de omgevingsvergunning rechtsgeldig is, wil het consortium ‘Wielerdroom’ beginnen met de bouw. Vermoedelijk starten de werken in de tweede helft van november 2021.


Het overdekte sportcomplex van 15.000 m² zal 21,5 miljoen euro kosten. Paradepaardje wordt de houten olympische wielerpiste van 250 meter. De tweede met die afmetingen in Vlaanderen, na het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. Het derde overdekte velodroom in Vlaanderen, het Kuipke, ook in Gent, is kleiner.


In het velodroom zal permanent plaats zijn voor 1.000 toeschouwers, maar met mobiele tribunes kan dat aantal worden opgedreven tot 2.000. In het sportcomplex kunnen ook andere sportliefhebbers terecht. Zo komen er vier zaalsportvelden op het middenplein, een gymhal van 1.080 m² en een fitnessruimte van 602 m². Daarnaast werden een medisch centrum, een inspanningslab van 350 m² en een cafetaria van 492 m² in de plannen opgenomen.


#wielerdroom #velodroom #vanhtotz #omgevingsvergunning

329 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page